5 BLOKAD, ki povzročajo težave v odnosih

Ljubezen je v svojem naravnem stanju enostavna, vendar naša prtljaga, pretekle izkušnje in vzorci povzročijo, da se stvari zablokirajo in postanejo zapletene. Preverite, ali imate blokade v srčni čakri, ki blokirajo sprejemanje in dajanje ljubezni. Sicer pa jih imamo do določene mere prav vsi…
Čeprav smo tukaj, da se naučimo ljubezni do sebe, se večino ozaveščanja in zdravljenja zgodi skozi odnose

1. Strah biti viden
Vas je sram, ko vam nekdo podari kompliment? Poskušate zamenjati temo, ko vas nekdo hvali? Naučiti se sprejeti kompliment brez občutka krivde ali občutka, da morate zanikati, je pomemben korak v odpiranju srca in sprejemanju več ljubezni.
Če ne morete sprejeti komplimenta, je velika verjetnost, da blokirate sprejemanje ljubezni.

Naučite se hvaležnosti za vse pohvale in zares sprejmite komplimente, kadar jih dobivate.

2. Strah pred odpiranjem
Da bi lahko sprejeli ljubezen, se ji morate odpreti. Biti odprt za ljubezen ne pomeni samo, da zaupate in ljubite sebe, pač pa ves svet sprejemate takšen kot je v danem trenutku.
Da bi to preprosto vadili, pričnite z dajanjem nasmehov ljudem na ulici. To majhno dejanje vam lahko pomaga, da se odprete in povabite v svoje življenje zaupanje ter sočutje.

3. Strah, da niste dovolj dobri
V trenutku, ko vas je strah, da niste dovolj dobri, da niste dovolj pametni, da ne izgledate dovolj dobro, zablokirate tok ljubezni in obilja v življenje.
Šele ko se sprejmete z vsemi napakami, odprete srce in tedaj se sproščajo blokade, ki vas omejujejo pri sprejemanju ljubezni.
Da bi to dosegli, je pomembno odpuščanje. Sprejeti in odpustiti prepričanje, da niste dovolj dobri. Očistite se vseh teh prepričanj, ki naj ne bodo več del vašega miselnega sistema ter jih zamenjajte z novimi.
Naj bo vaše novo prepričanje naslednje: Ja, res niste popolni, vendar nihče ni. In brez dvoma STE VREDNI LJUBEZNI!
(Sliši se morda preprosto, a se zavedamo, da to pomeni delati na sebi vsak dan ves čas.)

4. Obsojanje
Ali hitro sodite in obsojate druge? Čeprav lahko sklepate o osebnostih drugih, bodite pazljivi, da jih ne obsojate preveč strogo.
Ko grdo govorite o drugih, jih zaničujete, nižate svojo lastno vibracijo in tako zapirate svoje srce pred ljubeznijo. Če hitro obsojate druge, pomeni, da obsojate tudi sebe, kar vas prav tako pelje stran od ljubezni naravnost v področje strahov.

Poskušate najti nov način sprejemanja in dojemanje drugih in sebe. To ne pomeni, da tolerirate slabo ravnanje, pač pa da najdete nov način – bolj ljubezniv in sočuten način spopadanja z življenjskimi situacijami.

5. Pomanjkanje izražanja sebe
Veste, kaj si želite? Veste, kaj iščete?
Naučiti se izražanja sebe – ne le drugim, tudi sebi, je močen način odpiranja srca. Biti jasen v nameri, kaj si želiš. To ne pomeni, da imate strog spisek stvari, kakšen naj bo vaš popoln partner, pač pa da ste jasni, kakšno energijo želite priklicati v svoje življenje.

Bodite čim bolj jasni sami s seboj, prodrite v svoje srčne želje, vprašajte svoje srce, kaj bi bilo v tem trenutku za vas najbolj koristno? Ko vzpostavite dialog s svojim srcem, podirate blokade.

Obstajajo še številni drugi razlogi in načini, kako zablokiramo svoje srce in s tem sprejemanje ter dajanje ljubezni. Najbolj pomembno je, da smo pozorni, kako ravnamo in razmišljamo, smo nežni do sebe in prakticiramo sočutje.

Še nekaj nasvetov, kako se očistiti blokad okrog srca:

– Jogijske poze, ki pomagajo razširiti srčno čakro – odpiranje prsnega koša (kamela ipd.) ter gibanje na splošno

– Meditiranje s roževcem (rožnati kremen)

+ 3 kristali, ki so odlični za zdravljenje SRČNE ČAKRE
– Preživljanje časa z ljudmi in živalmi, ki jih imamo radi

– Zavestno dihanje in osredotočanje na srčno čakro

– Prakticiranje vsakodneve hvaležnosti

– Biti odprt za novo – za nove izkušnje, nove ljudi, nove kraje, narediti korak izven cone udobja.

– Biti zavesten vzorcev, ki smo si jih skreirali okrog ljubezni in zavestno postopno opuščanje ter odpuščanje

– Poslušati srce (svoje želje) in mu slediti

– Vzeti si čas in prostor zase – za ljubezen do sebe in tudi za druge

foreverconscious.com
vir:sensa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja