Vaš nerazrešen odnos s staršem se bo pokazal v vašem ljubezenskem življenju

Ko pomislite na svojo mamo, se vam srce odpre s sočutjem ali se stisne z zamero? Ali si dovolite občutiti njeno nežnost in skrb? Način, kako sprejemate njeno ljubezen, je lahko podoben temu, kako doživljate ljubezen partnerja.

Kar ni rešeno s starši, ne izgine samodejno. Služi kot predloga, ki kuje vaše kasnejše odnose. Morda ste to že doživeli s partnerjem. Če ste čutili, da od svoje matere niste dobili dovolj, morda tudi čutite, da od partnerja ne dobite »dovolj«. To je kruta resničnost.

Enako velja za vašega očeta. Vaš nerazrešen odnos z očetom se bo pokazal v vašem ljubezenskem življenju.

Ženska, ki zavrača očeta, ponovi usodo svoje matere, in pritegne partnerja, ki se obnaša podobno kot oče. Na ta način v svoje življenje vrne tisto, kar ji pri očetu ni všeč. Ne samo to, ampak se s podoživljanjem materine izkušnje pridružuje materi v njenem nezadovoljstvu.

Moški, ki zavrne svojega očeta, morda nima kapacitete, da bi se posvetil svoji partnerki. Recimo, da si je bil zelo blizu s svojo mamo in ne tako blizu z očetom – zelo pogosta dinamika za mnoge moške. Moški v tej situaciji bo verjetno doživel odpor, ko se bo povezal s svojo partnerko. Lahko se čustveno ali fizično zapre v strahu, da bo njegova partnerka, tako kot njegova mati, želela ali potrebovala preveč od njega. Rešitev je tesnejša vez z očetom.

Nasprotno pa se bo ženska, ki je bližje očetu kot materi, verjetno počutila nezadovoljna s partnerji, ki jih izbere. Koren problema niso oni. To je distanca, ki jo čuti do matere. Ženski odnos z materjo je lahko pokazatelj, kako izpolnjujoč bo njen odnos s partnerjem.

Zavračanje staršev nam prinaša trpljenje. Čustva, lastnosti in vedenje, ki jih pri starših zavračamo, pogosto živijo v nas. To je naš nezavedni način, da jih ljubimo, način, da jih vrnemo v svoje življenje. Tudi naša telesa bodo čutila določeno mero nemira, dokler staršev ne bomo v sebi izkusili na ljubeč način.

Ni pomembno, ali so vaši starši živi ali pokojni. Če želite mir v svojem ljubezenskem življenju, morate poiskati pomiritev s starši.

markwolynn.com
vir: sensa

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja